Malmefjorden Idrettslag

Romsdalcupen

Romsdalcupen

Romsdalcupen er et samarbeid mellom Ekko/Aureosen Idrettslag og Malmefjorden Idrettslag og arrangeres på våre anlegg på Gjendem, Sandsbukta og Malmefjorden. Årlig har vi rundt 200 påmeldte lag.


Romsdalscupen – et lite tilbakeblikk...

Romsdalscupen startet i 1983 og vi tar her med et utdrag av det Jarle Mordal skrev i programheftet da cupen rundet 10 år i 1993: Alt har sin spede start. Slik var det også med romsdalscupen. Som det aller første året i 1983 lød navnet Frænafjord Cup, med 14 lag i aksjon. Året etter kom det nåværende navnet, Romsdalscupen, på banen. Og en formidabel økning av påmeldte lag til 52, gjorde at dette ble en turnering svært mange snakket om.

Hvor ble ideen om Romsdalscupen unnfanget? Vil mange spørre seg. Svaret er Shellstasjonen i Malmefjorden. Ja, her har mang en fotballprat blitt ført, og en høstdag i 1982 ble ideen til en fotballcup lansert. Det var den avgåtte formannen i Malmefjorden IL dette året, Roe Vidar Lien, som kastet frem tanken om en fotballcup i regi av laget. Arild Ødegård var også innom bensinstasjonen denne kvelden. Herrene Lien og Ødegård brakte tanken videre til undertegnede. Sammen med Ingar Rødal utgjorde vi den gruppen som jobbet med cupen innad i Malmefjorden Idrettslag.

En god del planlegging var allerede nedlagt, da de på vinteren 1982 tok kontakt med Ekko IL for et samarbeid om cupen. Vi i Malmefjorden mente det kunne bli mye arbeid på en klubb, dessuten var vår banekapasitet for liten. Jarle Bjølverud tok i mot henvendelsen på vegne av Ekko IL under kretstinget i desember-82, og han brakte ideen videre. Det første felles møtet mellom klubbene fant sted på Skarstua i januar-83, og dermed begynte snøballen å rulle.

Fra Ekko IL møtte Svein Morten Sandblåst, Jarle Bjølverud og Åge Haukås i det styret som i 1982 avviklet Frænafjordcup. Navnet hadde for lite gjennombruddskraft, dessuten var vi altfor passive i markedsføringen. Men cup ble det samme år og 14 lag gjestet Malmefjorden stadion og Ekkobanen, de to banene som ble benyttet. Aalesund Fotballklubb var de mest langtveisfarende gjester den gangen.

Frænafjordcup inneholdt bare en klasse i -83, smågutter. Malmefjorden slo Frei i finalen etter opplysninger undertegnede har lykkes å skaffe til veie.

Nytt navn

Det lave deltakerantallet det første året kunne gitt cupen nådestøtet, men vi fant fort ut at bedre markedsføring måtte til. Og at navnet måtte bli Romsdalscupen. Det var tydeligvis den forløsende endringen. Etter den trange fødselen vokste cupen med rekordfart allerede i 1984, da møtte 53 lag, og cupen omhandlet tre klasser; miniputter, lilleputter og smågutter. De tilreisende lagene ble svært godt tatt vare på. Ikke minst ble kjøkkenservicen, som Oddvar Lien bygde opp, en vesentlig faktor til cupens suksess. Og som sammen med populær underholdning førte til at mange lag kom tilbake år etter år.

Den økte aktiviteten i antall kamper gjorde at vi måtte leie Frodebanen. Der utkjempet miniputtene i sin helhet sine kamper. Lillegutter og smågutter benyttet Malmefjorden Stadion og Ekkogrusen. Senere kom Øyra Stadion inn i bildet og Aureosen IL ble etterhvert medarrangør.

Det var en liten bit av en stor og stolt historie bak Romsdalscupen. Vi håper på at vi får arrangert Romsdalscupen i mange år fremover - så meld på laget ditt på Romsdalscupen.
 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift